Domeinregistratie telefonische verkooptruc

Ga er niet op in

Het speelt al veel langer, maar de laatste tijd krijgen we steeds vaker klanten aan de telefoon die zijn benaderd met het volgende verhaal:

 

We zien dat ieman in uw regio een domeinnaam probeert te registreren die wel erg veel lijkt op úw domeinnaam. Ze geven dan een voorbeeld, met een extra streepje in de domeinnaam of een .com variant. Uiteraard bieden ze u tevens aan dat ze dit domein voor u kunnen vastleggen tegen een geringe vergoeding.

 

Ons advies: Ga hier NOOIT op in. U kent de voorwaarden en de werkelijke kosten niet dus ga nooit telefonisch een overeenkomst aan en doe géén toezeggingen. Als u vraagt om een bevestiging via e-mail geven ze aan dat dit niet mogelijk is wegens privacy redenen van de andere partij. Daarmee weet u al dat het fout zit.

 

Bovendien is het goed om te weten dat er GEEN controle bestaat van geregistreerde domeinnamen. Bij registratie is geen toetsing of iets dergelijks, en de meeste domeinen worden realtime vastgelegd. Reageer dus niet op het voorstel.

 

Mocht het idee hebben dat u een domeinnaam preventief wilt vast leggen, dan is dat altijd een goed idee om uw merk te beschermen tegen misbruik. De kosten zijn zeer beperkt, een .nl domein registren en beheren wij voor u voor €10,- per jaar.

 

Stuur een e-mail met gewenste domeinnamen naar info@wijndesign.nl (mailto:info@wijndesign.nl) dan we nemen even contact met u op. Wilt u de domeinen zelf registreren of beheren, laat het dan even weten, we hebben hiervoor een online portaal.