Mobiel vriendelijke websites presteren beter in Google

Google hanteert nieuwe beoordelings criteria

Google gaat voortaan in de beoordeling van een website, meenemen hoe vriendelijk de website werkt op een mobiel apparaat. Logische stap aangezien meer dan de helft van de bezoekers tegenwoordig via mobiele apparaten het internet bezoekt. Het zal betekenen dat websites die beter leesbaar zijn op een mobiel apparaat, beter zullen scoren. Het is ook niet ondenkbaar dat de zoekresultaten op een mobiel, straks anders zullen zijn dan op een Desktop computer omdat hierin rekening wordt gehouden met het apparaat van de gebruiker. 

 

Wat betekent dit voor u?

Het is een kans waarmee u uw vindbaarheid kunt verbeteren. U kunt namelijk gaan inspelen op uw mobiele bezoekers, en Google zal dit belonen. Tegelijkertijd is het misschien een goed moment om gezamelijk eens te kijken of uw website nog helemaal up-to-date is en wellicht een opfrisser kan gebruiken.

 

Bent u nieuwgierig geworden dan is het goed om te weten dat wij meerdere oplossingen kunnen bieden die uw website prima kunnen voorzien van deze ontwikkeling.


Wat zijn de opties?
 

1. Mobiele pagina, in combinatie met uw huidige website

Een prima basis oplossing voor de eenvoudige behoefte. Heeft ook weinig impact op uw bestaande website, en is snel en gemakkelijk als aanvulling te implementeren (dus huidige site kan blijven bestaan). Een bezoeker wordt automatisch naar de voor hem relevante pagina geleid.

 

2. One page website

Eigenlijk een schaalbare mobiele pagina. De hoeveelheid informatie beperkt zich tot 1 pagina en is compact. Door de opmaak past hij zich perfect aan aan een mobiel device.

 

3. Een Responsive website of Adaptive website

Voor websites die in zijn geheel geschikt worden gemaakt voor mobiel gebruik, zijn er eigenlijk 2 technieken. Responsive en adaptive, en beide hebben hun voordelen. De gemeenschappelijke deler is dat uw bezoeker op zijn mobiel uw website op een prettige manier kan bekijken en lezen.

Uw wensen en situatie zullen voornamelijk van invloed zijn op de uiteindelijke oplossing. Onze klanten met een Ziber CMS horen zéér binnenkort meer van de adaptive website oplossing. Een mooie en uiteraard voor u de gebruiker, eenvoudige oplossing die bijna klaar is voor lancering. Dus houdt de website van Ziber in de gaten.

Wilt u uw volledige website 1:1 presenteren op mobiel? Dan is de responsive website het antwoord. Elke pagina hoeft u maar 1x te maken, en die zal zich aanpassen naar de vorm van het scherm. De inhoud van de website is dus op ieder scherm/device gelijk maar dan in een smaller jasje. Heeft u een Wordpress website, dan is dat voor u dé oplossing.

Nieuwe klanten adviseren we graag, want een website moet bij u passen.

 

Wilt u meer weten? Neem dan contact via e-mail (mailto:info@wijndesign.nl) op of bel 0224 - 540 135 voor een afspraak of advies.

 

 

Websites die zich aanpassen naar mobiele schermen, gaan beter scoren in Google Websites die zich aanpassen naar mobiele schermen, gaan beter scoren in Google