Nieuwe domeinnaam mogelijkheden!

Leer denken in domeinnamen

Bij een goed concept idee, hoort een mooie domeinnaam. Wij merken dagelijks dat ondernemers worstelen met het zoeken naar een unieke, leuke, korte, begrijpelijke, onthoudbare domeinnamen.

Maar als die mooie naam niet beschikbaar is (en die kans wordt steeds groter) dan is het noodzakelijk om variaties of nieuwe namen te bedenken die de lading dekken. Vaak een tijdrovend klusje, waarbij je al gauw via allerlei omwegen, ‘kromme’ of veel te lange namen bedenkt die geen mens meer begrijpt of kan onthouden.

Gelukkig is er ook op het gebied van domeinnamen vooruitgang. Want hóe verbeter je iets wat al zo simpel is? Sinds 2014 worden naast de oude vertrouwde landgebonden domeinnaam extensies (.nl, .com, .eu) ook nieuwe extensies beschikbaar. Extensies die steeds flexibeler en creatiever inzetbaar zijn en die wellicht veel beter bij uw activiteiten of concept passen. Bovendien is de kans véél groter dat een naam nog beschikbaar is.

Voorbeelden
Waarom is dit leuk en wat kan ik ermee? Stel je wilt een webshop starten dan is de extensie .shop natuurlijk een geweldige uitkomst om mee te combineren. Het is vrij gemakkelijk te bedenken wat je met speelgoed.shop, gebak.shop, of kado.shop zou kunnen doen!

Heeft u een bedrijf in een bepaalde branche dan kan de extensie uw activiteiten zelfs heel goed verduidelijken. Namen als:
- fietsen.specialist
- management.training
- lifestyle.events
zijn wellicht ook voor u beschikbaar.

Maar denk ook ”out of the box” en wees creatief. Een domeinnaam zal dan opvallen en beter blijven hangen.
- waarben.je
- kook.tips
- tweedeartikel.gratis

Een domeinnaam hoeft niet samen te gaan met een complete website. Gebruik een leuke naam voor een tijdelijke actie of campagne, en stuur hem door naar een specifieke pagina op uw website of naar een facebookpagina. GoogleVoorDeGroenteBoer.nl verwijst bijvoorbeeld naar een pagina binnen onze eigen website. En zeg nou zelf het ziet er in uw communicatie toch een stuk leuker uit dan een complete tekst-URL zoals: http://www.wijndesign.nl/pg-1032-7-67118/pagina/google_voor_de_groenteboer.html

Vindbaarheid
Met een keur aan nieuwe domeinnamen wordt het mogelijk om uw naam kort en inhoudelijk te maken. Een beschrijvende naam helpt wel iets bij de vindbaarheid, maar een naam die goed blijft hangen is minstens zo belangrijk. En de totale kwaliteit van de website bepaald uiteindelijk onder andere de vindbaarheid.

Dus allemaal leuke nieuwe marketing/communicatie mogelijkheden met uw domeinnaam. Onderstaand geven we nog een kleine selectie van extensies waar u op dit moment al mee aan de slag kunt.
Mist u wat creativiteit, maak dan een afspraak voor een creatief spreekuur, we denken graag met u mee en komen samen altijd tot een oplossing. Of heeft u een idee, mail het dan leggen we hem voor u vast.


Leer ook denken in domeinnamen. Met onderstaande inspiratie kunt u alvast aan de slag!

Zakelijke domeinnaam extensie mogelijkheden:
- .accountants
- .company
- .events
- .expert
- .fitness
- .finance
- .gift
- .guru
- .lease
- .life
- .limited
- .media
- .partners
- .productions
- .rentals
- .services
- .support
- .systems
- .training
- .vision

E-commerce / Marketing domeinnaam extensie mogelijkheden:
- .gratis
- .shop
- .tools
- .toys


Handige aanvullingen:
- .club
- .center
- .land
- .today
- .town
- .zone

www.wijndesign.nl/domeinregistratie (http://www.wijndesign.nl/domeinregistratie)
Voorbeelden van de nieuwe domeinnaam extensies Voorbeelden van de nieuwe domeinnaam extensies