Maak jij ook deze conversie ”blunders” op je website?
Het einde van de zomerperiode nadert en de accu’s zijn weer opgeladen. Met frisse zin weer te werk om met opgedane ideeën en creatieve plannen meer succes te boeken.
Een goed moment om de eigen website eens (positief kritisch) te bekijken: Wat is er goed? Maar vooral, wat kan er beter? Onderstaand een aantal conversie ”blunders” die ten koste gaan van het resultaat.
Bekijk of deze ook op jouw website van toepassing zijn, wij zijn benieuwd!
- Website zonder doel:
Wat is het doel van de website? Als jij het niet weet, kan de bezoeker dit al helemaal niet weten. Dus wat wil je dat de bezoeker doet op de website, en pas de inhoud hier op aan.
Voorbeelden van doelen zijn: product verkopen, offerte opvragen, inschrijven nieuwsbrief of de bezoeker contact op laten nemen.
- Geen focus, kies je nichemarkt en doelgroep:
Als (kleinere) ondernemer is het verstandig te specialiseren in één bepaalde tak (een niche). Iets waar jij écht goed in bent. Om vervolgens, wanneer dat succesvol is, een andere productgroep of dienst bij te voegen.
Speel hierop in met reclame maken; kies alleen de middelen en promotie specifiek op jouw doelgroep gericht.
- Contactgegevens verstopt:
Vermeld altijd het e-mailadres + telefoonnummer op een prominente plek op de website. En vraag ze contact op te nemen. Verpakt in een pakkende Call to Action.
- Houd rekening met de ”2 seconden regel”:
Een gemiddelde (nieuwe) bezoeker besluit binnen 2-4 seconden of hij/zij op de website blijft.
Hier kun je rekening mee houden door meteen duidelijk te maken; welke markt je bedient, welk probleem je oplost, wat je onderscheidend vermogen is (USP’s) en wat je van de bezoeker verwacht (het doel).
- Onduidelijke websitestructuur:
Zorg ervoor dat de website een logische structuur heeft. Dat overzichtelijk en duidelijk voor de bezoeker is. Werk met hoofd- en subcategorieën die het bedrijf, diensten en overige informatie goed weergeven. En alle pagina’s altijd bereikbaar binnen een paar klikken vanaf de Homepage.
- Websitesnelheid en mobiel gebruik:
Een trage website zorgt voor ergernis bij de bezoeker en een lagere score in Google. Goede hosting kan hier uitkomst bieden.
Daarnaast is het zeer belangrijk dat de website geschikt is voor mobiel gebruik (telefoon en tablet). Bijvoorbeeld het klikbaar maken van het telefoonnummer.
Tip: Bekijk de eigen website eens zelf met een mobiele telefoon of tablet om te zien wat er beter kan.
- Aansprekend design en goede content:
De website is jouw ”online winkel” en ”visitekaartje”. Dus een mooie presentatie is zeer belangrijk! Een fysieke winkel ziet er namelijk toch ook vaak verzorgd en aanlokkelijk uit? Zorg daarom voor herkenbaar design, pakkende beelden en goede (commerciële) teksten (http://www.wijndesign.nl/pg-1032-7-73276/pagina/schrijven_van_teksten.html).
- Website zonder actualiteit en sociale uitstraling:
Laat zien dat je website(/bedrijf) springlevend is! Dus geen laatste nieuwsbericht uit 2013, maar recente berichten en uitgevoerde projecten.
Zorg voor vertrouwen en een persoonlijke uitstraling. Bijvoorbeeld een koppeling met Sociale Media en een referentiepagina kan hier uitkomst bieden.
- Niet meten, is niks weten:
Wanneer je wilt weten hoe de website presteert, dan is inzicht middels webanalytics een must. Zonder gegevens is het onmogelijk om je website écht te verbeteren. Gebruik bijvoorbeeld Google Analytics (http://www.wijndesign.nl/pg-1032-7-72969/pagina/website-statistieken-pro.html).
- Onvindbare website:
Ook al is de website nog zo mooi, als er geen bezoekers op komen dan is er geen resultaat. Ga daarom (zelf of laat dit uitvoeren (http://www.wijndesign.nl/pg-1032-7-73831/pagina/website-optimalisatie.html)) aan de slag met online gevonden worden.
Let wel dat (online) marketing ”geen sprintje is, maar een marathon”. Dus ga gedegen te werk en focus niet te veel op de korte termijn resultaten.
Er zijn uiteraard nog meer aandachtspunten. Jouw website laten controleren op conversie ”blunders”? Neem contact op (http://www.wijndesign.nl/contact), en mis niet langer online klandizie.