Tips die je niet mag missen voor mooie Bedrijfsfotografie

Het fotograferen van bedrijfspanden en -locaties lijkt vrij eenvoudig. Toch is kwalitatief goede bedrijfsfotografie nog best een uitdaging! Aangezien Wijn Design uw professionele fotografie uit handen kan nemen, zijn een aantal tips opgesomd in dit Kennisplein-artikel.

- Goede voorbereiding:
Zorg voor een juiste voorbereiding, weet wat de klant verwacht en wat de wensen zijn. Bespreek al het benodigde vooraf en zorg dat de te fotograferen locatie spik en span is.

- Groothoek-objectief gebruik:
Bedrijfsfotografie gebeurt vaak in kleine ruimtes of door op (redelijk) korte afstand grote objecten te fotograferen. Maak dan gebruik van een groothoek-objectief.

- Lichtverschil:
Bij het maken van de foto’s kan er een probleem ontstaan door een verschil in licht. Zowel binnen (licht door ramen) als buiten (zonlicht/schaduw). Houdt hier rekening mee qua tijdstip en het eventueel gebruikmaken van verschillende flitsers.

- Houdt het beeld rustig:
Zorg dat er weinig afleiding is voor jezelf, en de focus kunt leggen op de fotografie. Pas daarbij de omgeving en omringende elementen aan het doel, object of locatie.

- Flits(er):
Pas op dat je flitser niet te zien is in bijvoorbeeld het raam, schilderij of ander interieur. Vanzelfsprekend maar toch gaat het regelmatig fout.

Nog meer tips en uitgebreide informatie over bedrijfsfotografie lezen? Over bijvoorbeeld ”verticaal fotograferen” en ”overstraalde ramen”;
Vraag om het uitgebreide kennisdocument, gebaseerd op een artikel door Cursus-fotografie.nl (http://Cursus-fotografie.nl).