Meer succes halen uit de Facebookpagina?

Gebruik deze zakelijke tips!

Actief op Facebook? Voor bijvoorbeeld het bedrijf, eigen ZZP-diensten of vereniging. Lees dan onderstaande tips en ontdek de verbeteringskansen voor een (zakelijke) Facebookpagina.

Allereerst is het belangrijk dat er een fanpage bestaat en geen privé-profiel, dit is namelijk verboden door Facebook zelf. Toch gaan veel bedrijven en personen hiermee de fout in. Benieuwd of dit het geval is? Vraag het ons gerust.

1. Zorg voor een ”Call-to-Action”; bezoekers moeten in één oogopslag zien waarom ze de pagina moeten liken en wat ze kunnen verwachten.

2. Nodig vrienden uit; om snel een fanbase op te bouwen is het een snel en effectief middel om eigen Facebookvrienden uit te nodigen om de pagina te liken.

3. Design een aantrekkelijke pagina; zorg dat de pagina er professioneel en gelikt uitziet, liefst in dezelfde huisstijl. Design maakt hierin echt het verschil.

4. Zorg dat het bedrijfsprofiel volledig en juist is ingevuld.

5. Promoot de pagina; gebruik de eigen communicatie middelen om te promoten dat men op Facebook actief is. Denk bijvoorbeeld aan de website, print media, e-mailhandtekening of verstuur eens een mailing.

6. Ook actief op YouTube of Twitter? Koppel deze dan aan de pagina.

7. Richt foto’s en albums goed in. Bijvoorbeeld door de producten en dienstverlening mogelijkheden te etaleren.

8. Claim een Facebook webadres. Bij meer dan 30 likes is het mogelijk om een Facebook URL te claimen, zoals www.facebook.com/wijndesign.


Toch is het belangrijkste dat men zorgt voor het consequent plaatsen van de juiste content. Voor een lange periode. In de vorm van creatieve afbeeldingen en leuke/informatieve/prikkelende/etc. teksten. Binnenkort zullen we hier dieper op in gaan.
Facebook (zakelijke) tips Facebook (zakelijke) tips